Het is mooi geweest

Wanneer je in een vervelende scheiding terecht bent gekomen is het niet zo voor de hand liggend om stil te staan bij de mooie dingen die er mogelijk ook zijn geweest. De focus ligt dan even heel ergens anders. Behoud van jezelf en hervinden van je nieuwe zelfstandigheid. Vaak zitten boze gevoelens en teleurstelling nog in de weg.

In de maatschappij van nu is er verder ook geen vast moment waarop je jezelf kunt terugfluiten om te zeggen, letterlijk en figuurlijk: Het is mooi geweest! Tijd om iets af te sluiten door stil te staan bij wat is geweest en daarna verder te kunnen, zonder onnodige ballast. Je moet namelijk ook ergens een keuze willen maken om het verleden te laten rusten en te kijken naar het nu. Voor jezelf en voor je omgeving.

Dat ga ik veranderen. Ik wil dat mensen weten dat er naast de grote ceremonie op bijvoorbeeld je trouwdag, met alle familie en vrienden erbij, nu ook een ritueel of ceremonie is om het af te sluiten. Groots beginnen en groots afsluiten.

Geen schaamte of rancune maar keuzevrijheid en trouw zijn aan jezelf. De pijn wordt er niet minder van maar je kiest er bewust voor om te zijn met deze pijn en met compassie naar de situatie te kijken. Het is wat het is.

De situatie kun je niet veranderen maar wel de manier waarop je besluit ernaar te kijken. Ik ga je daarbij helpen. Dat is mijn missie.

IMG_0119

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s