Mindful afsluiten

Mijn vriendin zat al jaren in een huwelijk waarbinnen de verbondenheid die er ooit tussen haar en haar man was geweest ver weg was en ze wist dat het ook niet meer terug zou komen. Ze hadden drie prachtige kinderen gekregen waarvoor ze heel dankbaar was. Hij was inmiddels verhuisd en ze hadden een soort nieuwe balans en een redelijke omgangsregeling. Zij vroeg mij om een ritueel te doen samen omdat ze wist dat ik mij hiermee bezig hield.

Ik vroeg haar haar ring en trouwboekje erbij te pakken en we zijn met z’n tweeën eerst 5 minuten gaan mediteren. Dit deden we al jaren samen en dat voelde dus heel vertrouwd. Daarna heb ik haar een aantal constructieve vragen gesteld, waarop ze heel bewust en rustig hardop antwoordde. Zo sloot ze haar huwelijk bewust af. Mild voor zichzelf en voor hem, het was voorbij en een schuldgevoel zou haar niet langer dienen.

Met hernieuwde kracht zag ik haar zienderogen opknappen. Het juk was van haar schouders. Zo mooi.

5D2ECFF8-17C5-464D-960D-B6E852889F1F.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s