Mijn missie

Het is vooral niet mijn missie om scheiden te stimuleren. Hoewel het soms misschien beter is. Je leeft maar een keer en we leven tegenwoordig best lang. De belofte van “tot de dood ons scheidt ” is naar mijn mening zeer gedateerd en niet meer van deze tijd.

Scheiden is een pijnlijk en langdurig rouwproces met veel consequenties voor beide partners en eventuele kinderen. Daar ontkom je helaas niet aan en je moet er samen doorheen.

Wanneer jij er klaar voor bent, kun je kijken naar hetgeen je ervan geleerd hebt, hetgeen je mee wilt nemen en ook dat wat je bewust niet mee wilt nemen. Hoe voel je je vandaag? Wie ben jij zonder deze partner? Wat is je rol in deze nieuwe situatie en hoe wil jij die vorm gaan geven? Hoe wil jij uitstralen en wat wil jij aantrekken? Indien er kinderen zijn dan kun je jezelf de vraag stellen wat voor ouder je wilt zijn? Heel bewust. Visualiseer dat en zie en voel hoe dat eruit zou zien.

Zelf zie ik het behoud van de vriendschap met de vader van mijn kinderen als een heel belangrijk punt. We zullen altijd verbonden blijven door onze kinderen. Wanneer ik respectvol en mild communiceer zal het hem ook uitnodigen mij ook eerder op deze wijze te behandelen. De kinderen zullen dit voelen en zien. Daar kan ik dan trots op zijn. Natuurlijk maak je wel eens een foutje misschien en reageer je een keer onhandig en toch kun je jezelf dan terugfluiten. Dan bied ik mijn excuses aan. Dat kan ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s