Rugzak op zolder

Je hoort vaak de uitdrukking van kinderen met een rugzakje. In de praktijk zie ik veel ouders met een dikke rugzak. In deze rugzak zit dan jaren frustratie en irritatie over de periode rond de scheiding.

Moeilijke situaties en herinneringen uit het verleden. Momenten waar iemand de schuld van moet krijgen en een hoop wrok over dingen die destijds gezegd zijn. We kennen het allemaal.

Mijn coach spiegelde mij een keer, al jaren geleden. Ze zei: ” Waarom speel je steeds dat cassettebandje weer af? Het levert je niets op toch? Dat is het verleden”. Die opmerking kwam echt binnen. Dat deed ik inderdaad. Ik was eraan gewend geraakt om bijna zonder emotie eruit te gooien wat mij overkomen was. Daar was ik me dus niet eens bewust van en ik wist ook eigenlijk niet meer waarom ik dat deed. Het bevestigde wel steeds een soort slachtofferrol waar ik in zat. Totaal niet nuttig meer eigenlijk in mijn geval. Als ik daar uit wilde moest ik dus kijken waar ik nu zat en waar ik heen wilde.

Doe jij dat ook wel eens? Met eigenlijk teveel gemak vertellen over je rottige tijden? Stop er gewoon mee! Wees er bewust van wat je zegt en wat het je gaat brengen. Je kunt ook aangeven dat je het er even niet over wilt hebben. Zo kan luisteren naar anderen je misschien veel meer opleveren.

Start bij jezelf want een ander kun jij niet veranderen. Dus zet die zware rugzak maar op de zolder. Zo kun zonder deze rugzak weer vrij bewegen, dansen en een sprintje trekken zelfs. Wat heerlijk vrij.

stock photo, jumping, black-and-white, playing, running, fun, girl, jump, woman, happy, bnw, assistant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s