Geen gif toelaten

Vandaag zwom ik, zoals elke woensdagochtend, met een vaste ploeg. Zo raakte ik in gesprek met een mooie dame op leeftijd. Ze vertelde gescheiden te zijn en in grote lijnen hoe dat was verlopen. Ze was altijd heel bewust geweest zei ze zelf ” om het gif niet toe te laten”.

Er was genoeg aanleiding geweest maar ze liet zich niet verleiden om zich te verliezen in een soort gif-reactie.

Ik vroeg haar of ze het moment nog wist dat ze dit besloot. Dat wist ze nog heel goed. Een heel bewuste keuze waar ze nu nog een heel goed gevoel over heeft.

Over het mogelijk nut van een scheidingsritueel zei ze direct: ” Ja heel goed, Dan word je er dus heel bewust van dat je een keuze kunt maken hoe je je tot elkaar gaat verhouden. Wat daarna gebeurd vang je dan veel bewuster op. Zonder zo’n bewuste keuze gaat het met je aan de haal. Dan laat je je erin meetrekken. ”

Zo denk ik er dus ook over. Zelf heb ik nog regelmatig momenten waarin het lastig is goed te communiceren. Maar omdat ik met mijzelf deze afspraak heb gemaakt kan ik mijzelf redelijk terugfluiten en soms dus een pas op de plaats maken. Even niet reageren maar diep ademhalen of gewoon gaan slapen om daarna weer kalm te formuleren wat ik belangrijk vind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s