Intiem

Sinds we niet meer samen wonen hebben de momenten samen als gezin een hele extra lading gekregen. Voor anderen is dit bijna niet te verwoorden. Ook omdat dit per gelegenheid en gezin ook nog verschillend is denk ik. Het feit dat wij het allemaal zo ervaren maakt het al heel intiem daardoor en waar de verbondenheid jaren zoek was is deze er nu wel degelijk. Op leuke momenten en ook wanneer het minder goed gaat en we allemaal weer direct voelen waarom het ook alweer onvermijdelijk was. Ik had dit fenomeen al eens gezien in films maar wanneer je er zelf onderdeel van bent is het toch heel anders. Nu vroeg ik me af hoe jij dat ervaart? Dat je als gezin even samen bent en de verbondenheid voelt zowel als de snelheid waarmee het soms weer weg is?

Door een scheidingsritueel heb je een vaste dag per jaar waarop je deze intimiteit als gezin nog even mag voelen. Of je dat nu samen doet of ieder voor zich. In gedachten deel je dit. Een soort toestemming met z’n allen om erbij stil te mogen staan en er gewoon even bewust van te zijn dat je voor altijd verbonden zult blijven doordat samen geschiedenis hebt en kinderen gekregen.

children-community-family-9746

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s