Apart op vakantie

Apart was het zeker! De Afrika tour werd als eerste gepland. Mijn kids samen met hun vader. Mijzelf kennende moest ik nu wel iets plannen voor tijdens die periode anders zou ik verpieteren. Wat te doen? 😳

Ik wilde niet met een vriendin op vakantie omdat ik dan weer rekening moest gaan houden met de ander. Ook liever niet in mijn uppie op reis omdat ik alles nog spannend vind om de een of andere reden. Geen groepsreis want dan word je zo geconfronteerd met andermans geluk. Dus een Singlereis.

Oja, en niet te lang vliegen en niet te toeristisch en actief graag iets. Hmmmm….hellup😫

Het is gelukt. Het werd Macedonie. Het was heerlijk! Ik had een fijne groep met allemaal mooie mensen met hun eigen verhaal. Je hoefde nergens over te praten maar het kon wel. Omdat er veel in hetzelfde schuitje zaten heb je weinig woorden nodig. Niet iedereen was gescheiden maar de meesten waren alleen en wat eenzaam of onzeker met verschillende oorzaken. Dat werd niet uitgesproken. Dat was gewoon zo.

Ik kon opstaan wanneer ik wou ( liefst al ontbijten om 7 uur) en naar bed gaan wanneer ik wou ( meestal rond 23 uur). Ik had een eigen kamer met het mooiste uitzicht op het meer en ik kon ervoor kiezen of ik wilde deelnemen aan excursies of niet. Ook nam ik een massage om de dag😜👍. Boekje lezen of hardlopen voor de me time en ik had veel tijd onder deze mensen bij wie ik me direct op mijn gemak voelde. Ik kon mijzelf zijn en heb in tijden niet zo gelachen en zorgeloos genoten.

Geregeld kreeg ik berichten uit Afrika en ook zij hadden het goed. Bijzonder. Dan moest ik ineens even heel hard huilen soms. Ook dat was prima en er werd niet gek van opgekeken.

Weer een stap verder. Ik haal ze komende Zaterdag op van Schiphol. Daar heb ik heel veel zin in. Nu niets meer vanzelfsprekend is voelt alles bijzonder. Dat is dan weer iets positiefs wat uit de scheiding is voortgekomen.

Dankbaar voor deze ervaring raad ik het iedereen aan wanneer je net gescheiden bent om op singlereis te gaan. Beetje gênant misschien om te zeggen maar dit ga ik zeker vaker doen.

Mocht je bericht leuk vinden dan graag delen😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s