Geduld, helikopterview en mildheid.

Dit zijn de basis ingrediënten voor het recept na een scheiding als je het mij vraagt en een scheidingsritueel om hier dus vorm aan te geven en houvast.

Geduld is een lastige. Voor mij maar ook voor anderen hoor ik vaker. Wil je te snel dan word je teruggefloten. Door de vader van je kinderen, door het lot of door je omgeving. Te snel willen werkt averechts. Zo wilde ik te snel een geweldige woonboot kopen. Het lot bepaalde dat het niet zo mocht zijn helaas. Nu dus weer een pas op de plaats.

Kleine stapjes. Daarbij moet je per stap alle belangen meenemen. Een helikopterview dus. Zelf noem ik dat ook wel “de grote mensen wereld” omdat je verantwoordelijkheid moet nemen voor alles wat je besluit te doen. Niet heel spontaan dus vaak. Het belang voor jou, de vader van je kinderen en ook de consequenties binnen het grotere geheel is ineens constant aanwezig. Niet sexy maar wel de werkelijkheid.

Mildheid is daarbij ook van groot belang. Mildheid naar alle partijen is een absolute must. Dat is dus het tegenovergestelde van hardheid of venijn. Venijn vanwege de pijn die je voelt is in eerste instantie onvermijdelijk alleen is het aan jou wat je ermee doet. Je kunt niet alle gevoelens wegstoppen. Soms moet je er wat mee en dat hoeft niet altijd chique te zijn. Hoe je deze dingen ventileert bepaal je zelf. Ik heb het laatst rechtstreeks bij de vader van mijn kinderen geuit. Op een moment dat we de tijd hadden en samen ongestoord konden praten. Dat luchtte enorm op. Mildheid naar jezelf is dus ook van groot belang want het is niet altijd mooi of volgens de regels. Er zijn niet echt regels voor en dus moet je soms even een foutje naken om te leren wat werkt en wat niet.

Mijn houvast hierbij was het scheidingsritueel dat we samen hebben gedaan met onze kinderen. In ons contract van verbondenheid tussen ouders en kinderen hebben we onze richtlijnen vastgelegd. Van ons persoonlijk. Dat is ons uitgangspunt. Het lukt nog niet allemaal perfect maar we zijn goed bezig denk ik. Dat gun ik jou ook.

Mocht je geïnteresseerd zijn kijk dan op #scheidingsrituelen.com

Of bel mij 06-31684544

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s