Over mij

Afscheid nemen en de daarbij horende rouwprocessen zijn eigenlijk altijd mijn ding geweest. Hier ben ik me pas later bewust van geworden. Het erbij kunnen blijven en stil staan bij verdriet en het vinden van nieuwe manieren om verder te kunnen, zijn dingen die mij fascineren en waar ik gelukkig van word.

Als kind had ik al jong te maken met het verlies van gezondheid binnen ons gezin. Later begeleidde ik ondermeer als verpleegkundige gezinnen bij het ervaren van verlies van gezondheid en verlies na overlijden.

Verlieservaringen horen bij het leven, en ook bij mij. Zo ook het verlies en het rouwproces met betrekking tot mijn eigen scheiding. We hebben 2 heerlijke dochters en inmiddels een prettige co-ouderschapsregeling. Daar hebben we gard voor gewerkt. Dat gaat niet vanzelf.

Mensen die mij kennen weten dat ik een hele gezonde dosis luchtigheid bezit, met beide benen op de grond sta en een liefde heb voor diepgang en zingeving. Ik ben dan ook dankbaar voor wat mijn leven mij gebracht heeft en vind het prachtig om te zien en ervaren wat er gebeurt wanneer je bewust en met compassie naar jezelf en anderen kijkt en luistert.

Mijn doel is bereikt wanneer ik het leven van gescheiden ouders en hun kinderen lichter kan maken en een beetje richting kan geven. Bijdragen aan de preventie van conflictscheidingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA