Wat brengt het je

Wanneer je uit elkaar gaat, of nog overweegt om uit elkaar te gaan, ga je van trouw zijn aan elkaar weer naar het trouw zijn aan jezelf. Dat lijkt heel logisch maar in de praktijk is dat best pittig. Het loskomen van de in de jaren ervoor gevormde gezamenlijke gewoontes is een overgangsproces. Verlang jij ook naar een echte afronding?

Je kunt dit verstandelijk wel beredeneren maar emotioneel is dit lastiger. Het uitvoeren van een scheidingsritueel helpt hierbij. Je maakt echt een emotionele stap die bijdraagt aan deze overgang. Het is nooit te laat.

Wil je duidelijkheid scheppen en jullie nieuwe vorm en rollen delen met je omgeving? Gun jezelf dan je eigen scheidingsritueel. Maak van je trouwdag een trouwaanmijzelfdag voor alle gezinsleden die je jaarlijks samen viert..

Wat levert een scheidingsritueel je op?

  • een duidelijke boodschap naar je omgeving toe
  • houvast dankzij samen uitgesproken beloften voor de kinderen
  • een actuele en positievere associatie met de nieuwe situatie
  • een frisse start voor een eventuele nieuwe relatie

Goed om te weten:

Besef wel dat een scheidingsritueel een ritueel is en dus geen vervanging van de officiële notariële ontbinding en geen vervanging voor therapie. Het wordt dan ook niet vergoed door de verzekering.

Ben je nog te boos, kun je nog geen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen aandeel of voel je je vooral slachtoffer van de hele situatie, dan komt deze methode waarschijnlijk nog te vroeg. Geef jezelf dan nog even de tijd.